- Reklama -peníze

Správně zvolené domácí spotřebiče se postarají o zdravější domácnost. Těchto 5 potěší i na Vánoce

Domácí spotřebiče si většinou vybíráme za účelem usnadnění domácích prací, jejich inteligentní funkce se však v mnoha případech postarají také o zdravější prostředí v domácnosti. Seznamte se s paticí domácích pomocníků od Electroluxu, kteří pomohou efektivně zbavit váš příbytek škodlivých alergenů, bakterií či prachu. Jako bonus budou také skvělými vánočními dárky, které potěší všechny členy domácnosti.

Neustále čistý vzduch v domácnosti díky inteligentním čističkám

Věděli jste, že vzduch, který dýcháme ve vlastní domácnosti, může být několikanásobně více znečištěn než na rušné ulici? Neviditelné bakterie, alergeny, roztoči, spóry plísní… toto vše bychom pod mikroskopem mohli objevit iv naoko čisté domácnosti. Tito nechtění obyvatelé mají negativní vliv zejména na naše dýchací ústrojí – a to nemusíme být ani alergici, u kterých jsou tyto problémy ještě více znásobeny během jara, kdy se k nim přidávají různé pyly. Zbavit se škodlivin ve vzduchu v domácím prostředí mohou pomoci nové čističky vzduchu Pure A9 od Electroluxu, které díky své funkci PureSense neustále vyhodnocují kvalitu vzduchu v místnosti a automaticky reagují na změny. Plynulá spirálová cirkulace čistí vzduch až trojnásobně rychleji než předchozí generace a díky mobilní aplikaci si můžete její výkon přizpůsobit na míru svým potřebám. Ovládat ji můžete i na dálku, díky čemuž vás i po delší době po návratu domů přivítá příjemně svěží vzduch. Díky svému vkusnému minimalistickému designu se budou skvěle hodit do jakéhokoli interiéru.

Nejtišší vysavač si posvítí na špínu i alergeny

Tyčový vysavač Pure Q9 je expertem na tvrdé podlahy a díky svému PowerPro Roller kartáču dokáže odstranit prach a nečistoty iz rohů podlah a hůře přístupných míst. Pro naše zdraví je však rovněž zásadní zbavit se kromě větších nečistot i těch mikroskopických – nejde však o nic, s čím by si Pure Q9 neporadil, právě naopak. Jeho hubice BedProPower™ Plus s UV technologií se postará právě o ty nejmenší částice (o velikosti 0,3 μm a větší) prachu, bakterií a alergenů, které mohou útočit na dýchací ústrojí a způsobovat různé nemoci či alergie.

Testy ukázaly, že tento model dokáže při účinném vysávání zbavit až
99,97 % těchto částic ze všech povrchů včetně pohovek, matrací
či zvířecích pelíšků. Díky technologii BrushRollClean™ lze hubici následně vlasů či chlupů zbavit pouhým sešlápnutím pedálu. To vše s minimální hlučností a vysokou výdrží – na jedno nabití vydrží až 53 minut!

Pračka s parním programem zbaví oblečení alergenů

S bakteriemi a alergeny přicházíme do kontaktu i pokud jde o naše oblečení, ručníky či ložní prádlo. Pro efektivní zbavení se těchto částic je zapotřebí praní při vyšších teplotách, vysokou účinnost však prokázal i parní program. Antialergický prací program naleznete
v pračkách Electrolux PerfectCare 600, které při praní využívají vlhkou páru, což zaručí úplné odstranění bakterií z oděvů. Jejich technologie zaručí, že každému druhu tkaniny zaručí zvláštní péči, aby si oděvy zachovaly svůj vzhled a hebkost dvakrát déle. Technologie SensiCare automaticky upraví čas, spotřebu vody a elektrické energie pro každou várku prádla, díky čemuž se postará o to, aby se žádný oděv nepřel příliš dlouho.

Zbavte se vlhkých prostor

Vzduch v domácnosti může ohrožovat také přílišná vlhkost. Zatímco nízká vlhkost vzduchu se často pojí s chorobami dýchacích cest, vlhký vzduch je „ideálním“ pro vznik plísní a v těchto podmínkách se daří i bakteriím a roztočům, což může vést u lidí k rozvoji alergií či alergického astmatu. Odvlhčovače od Electroluxu pomohou tyto škodliviny filtrovat, přičemž vám zanechají čistší, zdravější vzduch v jakékoli místnosti. Ideální jsou zejména do zapařených koupelen, kde funkce Turbo-Dry rychle odstraňuje přebytečnou vodní páru ze vzduchu. Umístit je však lze v jakékoli místnosti se zvýšenou vlhkostí, nemusíte se bát ani přetečení nádržky na vodu – díky funkci Auto-Stop se u naplněné nádržky odvlhčovač automaticky zastaví a znovu se spustí až po vyprázdnění nádrže. Jak už to u spotřebičů od Electroluxu bývá zvykem, rušit vás nebude ani vzhled odvlhčovače nebo přílišná hlučnost.

Čerstvější jídlo z nové chladničky

Na naše zdraví samozřejmě ovlivňuje nejen to, co dýcháme, ale také strava, kterou přijímáme. Ke složení zdravé a vyvážené stravy si musí dát každý pozor sám, o to, aby vaše potraviny zůstaly déle čerstvé, se částečně postará i chladnička.


Redakce radí: Vyzkoušejte recepty na skvělé polévky, které potěší každého strávníka. 


Další články autora

- Advertisement -pr clanky

Mohlo by Vás zajímat